Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/0/4/serbian.no/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/0/4/serbian.no/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/0/4/serbian.no/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/0/4/serbian.no/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Mellom to tårer – Između dve suze

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/0/4/serbian.no/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Knjiga ”Mellom to tårer”, ”Između dve suze” je ratni dnevnik pisana tokom autorovog boravka u Krajini i na Kosovu  kao lekar dobrovoljac.

U Srbiji je izašao prvi deo ove knjige pod nazivom: Iz Krajine koje više nema 1997 godine, u Norveškoj je knjiga izašla 2008 godine, u Danskoj 2009  dok  2016 godine izlazi i u Americi.

 

Boken ”Mellom to tårer”, Dr Sverre VarvinNaslov

Dette er en dagbokskildring og en antikrigsbok – om krigens redsler, om hvordan mennesker blir skadet, lemlestet og drept. Den beskriver hvordan krig og konflikter korrumperer, lager sår på kropp og sjel som det vil ta lang tid å hele, hvis de i det hele tatt blir helet. Men det er også en beretning fra en usedvanlig lege om arbeid i krig og konflikt på Balkan i 1990-årene. Zorica Sarah Mitic arbeidet i konflikt områder i Kroatia, Serbia og Kosovo, ofte under helt umenneskelige forhold, der hun med store anstrengelser og en nesten ufattelig vilje behandlet og hjalp de syke, sårede og invalide. Dette er en fortelling om en leges brennende engasjement – en serbisk stemme som beskriver folks lidelser under krigen, isolasjonen og den ødeleggende internasjonale sanksjonspolitikken overfor Serbia, en politikk som til de grader korrumperte samfunnet, økte vanlige folks lidelser og styrket regimet.

Forfatteren henvender seg til alle som ønsker å få et innblikk i en side ved situasjonen på Balkan som fortsatt er lite omtalt i resten av Europa.

 

Forlag redaktør Ragnar Åmodt

”Mitics bok er ny serbisk røst i den norske debatten omkring Balkankrigene. Serbia har vært ansett som ”the bad guy”, andre som ”the good guys”. Det er på tide å balansere bildet. Hun er av Regjeringen utpekt som en av de mest kompetente innvandrere i Norge…”

 

Otvorena knjigaDr sci med Zorica Sarah Mitic

Kjære leser, jeg er lege, mor, kvinne, forfatter. Legen reiste ut i felten for å redde liv. Moren savnet sine barn. Kvinnen forsøkte å beskytte kvinnen i seg selv. Forfatteren registrerte disse øyeblikkene som du vil bli presentert for.

Jeg trodde hele mitt liv at jeg var serber, men nylig fikk vite at jeg er jøde. Hemmelighet om min opprinnelse sjokkerte meg, men det eneste jeg vet sikkert er at jeg først og fremst er et menneske. Denne beretningen er sannheten sett fra min ståsted. Hendelsene er sanne, men noen av menneskene har jeg endret navnene på. Boken er skrevet under krigen.

 

Knjigu možete poručiti na sajtu internet prodaje Srpskog društva Ras.

Slični članci